KOOPOLIS: Komparace systémů dalšího profesního vzdělávání v ČR a ve vybraných zemích EU

​Mezinárodní komparace systémů dalšího profesního vzdělávání (DPV) porovnává české prostředí DPV s pěti vybranými zeměmi EU (Dánskem, Estonskem, Nizozemskem, Rakouskem a Slovinskem). Jejím cílem je představit různé přístupy k organizaci veřejné podpory DPV a úspěšná opatření v této oblasti se zaměřením na ohrožené skupiny na trhu práce. Komparační zpráva může sloužit jako zdroj inspirace jak tvůrcům politik v dalším vzdělávání, tak i realizátorům vzdělávacích projektů a programů. Materiál vznikl s použitím analýz zahraničních systémů DPV, které vytvořili experti v jednotlivých zemích.Komparace je jedním z výstupů projektu Kooperace (Koordinace profesního vzdělávání jako nástroje služeb zaměstnanosti, CZ.1.04/2.2.00/11.00017).
Plný text komparace najdete zde: https://koopolis.cz/sekce/knihovna/464-komparace-s….Další výstupy projektu naleznete na Koopolis na uvedených odkazech:Systém DPV v České republiceZávěrečná publikace projektu KooperaceOsoby se zdravotním postižením a další profesní vzděláváníOsoby na mateřské a rodičovské dovolené a osoby pečující o osobu blízkouOsoby ve věku 50–65 let a další profesní vzděláváníOsoby do 25 let a další profesní vzděláváníOsoby s nízkou kvalifikací a další profesní vzděláváníOsoby ohrožené sociální vyloučením a další profesní vzdělávání
Zaměstnanci a další profesní vzděláváníOsoby samostatně výdělečně činné a další profesní vzděláváníPůvodní zdroj: KOOPOLIS.
ZAUJAL VÁS TENTO ČLÁNEK? Nastavte si AGENTA pro hlídání podobných informací! Nebo se podívejte, jaké kurzy nabízí portál Edumenu.cz v oblasti Lidských zdrojů a personalistiky nebo třeba Managementu.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *