3 důvody, proč se při zaměstnání dál vzdělávat

Možná máte pocit, že v produktivním věku již žádné další učení nepotřebujete. Na celém světě je však čím dál tím běžnější celoživotní studium a důvody pro něj mohou být různorodé.

Je možné, že kvůli novým a čím dál tím složitějším technologiím, bude nutné průběžné učení až do konce života? Pojďme se podívat na tři situace, kdy vzdělávání pomáhá využívat váš potenciál na maximum a sedět v lavici už vás přitom nikdo nutit nebude.

Rekvalifikací ke změně profese

Dávno pryč jsou ty doby, kdy jste hned po škole usedli na předem určené místo a opustili ho až s odchodem do poklidného důchodu. Je již naprosto běžné, pokud člověk během života vystřídá několik firem, vyzkouší si práci na volné noze, a ještě třeba dvakrát zcela změní profesi. Všechny tyto kroky obvykle provází nezbytná rekvalifikace v oborových kurzech a návazném samostudiu.

Online studium pro kariérní růst

Většina z nás začíná po škole na nižším postu a postupně se propracujeme výš. S přibývajícími povinnostmi a nároky leckdy zjistíme, že teoretická příprava ve škole nestačila. Prohloubení znalostí teoretických i praktických, se pak ukazuje jako skvělý způsob, jak své vědomosti rozšířit. Pro takovou situaci je ideální například studijní program MBA, BBA, DBA nebo LLM, které nabízí pražský Business Institut. Všechny tituly mají u nás i v zahraničí dobré jméno a dokazují, že vám na vaší práci záleží. V době, kdy nikdo nemá času nazbyt, nabízí Business Institut u programů MBA a BBA kromě prezenční docházky také 100% online studium, takže můžete studovat i z druhého konce republiky nebo z jiné části světa.

Vyřaďte konkurenci už při pohovoru

Kdo někdy sháněl práci, moc dobře zná situaci, kdy jsme vystaveni nepříjemnému tlaku ze strany těch, kteří se o pozici ucházejí s námi. Je to podvědomý pocit, že ostatní mohou být pro práci vhodnějšími kandidáty. Co můžeme udělat, aby nás tyto pochyby nebrzdily? Nestačilo by odlišit se od ostatních? Vystupte z davu a buďte jiní právě svým aktivním přístupem k průběžnému vzdělávání. Dokažte budoucímu zaměstnavateli, že váš profesní růst nezamrzl v momentě, kdy jste měli vysokoškolský diplom v kapse. 

Náš mozek byl zkrátka stvořený k výkonu. Podobně jako každý dobře fungující stroj, i mozek svůj výkon zpomalí, pokud ho nepoužíváme. Někdo denně luští sudoku, jiný vyplní za večer tři křížovky a další se zase každý den naučí něco nového.