EPALE: Budoucnost je ve službách a digitálním vzdělávání

​Český trh práce v roce 2050 bude v mnohem větší míře o službách. Součástí tohoto posunu pak bude mimo jiné také zkvalitnění služeb pro lidi, kupříkladu v případě péče o seniory.To je už dnes obrovské téma a vzhledem k demografii bude rok od roku větší. Práce v této oblasti díky tomu už napříště nebude špatně placená, nepůjde o práci, kterou nikdo nechce dělat. Zadruhé, daleko více se nám otevře trh, který vychází z propojení technologií s normálním, fyzickým světem. A nejde jen o dnes tolik diskutované sociální sítě, ale o e-commerce v nejširším slova smyslu.
V tomto kontextu si dovedu například představit pozice, jejich cílem je management osobních profilů – nejenom, že se bude na síti dělat profesionální branding firem a hvězd, ale bude se dělat branding “běžných” lidí, kteří o to budou mít zájem a budou si to moc dovolit. My lidé si tak budeme najímat lidi, aby za nás dělali lidskou práci.http://hlidacipes.org/chcete-praci-a-plat-snu-bez-praxe-pri-studiu-to-ne…(link is external)Podnikatel a bývalý šéf ČEZ Martin Roman loni absolvoval pedagogická studia v Londýně a veřejně potvrdil svůj zájem věnovat se zlepšování školství v Česku. Už loni vydal prostřednictvím neziskové organizace Edulab první výtisky knih světově uznávaného pedagoga Dylana Wiliama o hodnocení žáků.Letos v únoru získal dvacetiprocentní podíl ve společnosti Edulogy, jednom z partnerů Edulabu. S Edulogy, jež vyvíjí vzdělávací materiály a aplikace, chce Roman šířit digitální vzdělávání do škol.“Je to strategický partner, studoval pedagogiku v Londýně, sedí ve správní radě úspěšných soukromých škol PORG, jeho zkušeností určitě využijeme,“ říká Richard Valenta, jeden z jednatelů firmy.“Vybral jsem si společnost Edulogy, která patří k předním tvůrcům digitálního vzdělávacího obsahu. Interaktivní obsah a nástroje, které učitelům usnadňují jejich každodenní práci a žákům obohacují výuku, podpora a rozvoj budoucích učitelů, osvěta u rodičů i u široké veřejnosti − vše je v souladu s mou představou o modernizaci vzdělávacího systému nebo s tím, kam směřují vyspělé vzdělávací systémy ve světě,“ řekl HN Roman.http://archiv.ihned.cz/c1-65664340-roman-chce-deti-ve-skolach-ucit-lepe-…Autor: Tomáš Fránek
Původní zdroj: https://ec.europa.eu/epale/cs/content/budoucnost-j…
ZAUJAL VÁS TENTO ČLÁNEK? Nastavte si AGENTA pro hlídání podobných informací! Nebo se podívejte, jaké kurzy nabízí portál Edumenu.cz v oblasti Lidských zdrojů a personalistiky nebo třeba IT a počítačů.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *