Odborná konference „E-dokument v praxi„ přinese detailní informace ke správnému postupu účetních jednotek

Konference E-dokument v praxi, která se koná 4.11.2014 v Konferenčním centru City v Praze 4 za účasti spoluautora novely zákona o účetnictví a zástupců Ministerstva financí, si klade za cíl seznámit zejména finanční ředitele, hlavní účetní a vedoucí IT pracovníky s rozsáhlou problematikou legislativního rámce pro elektronické dokumenty.
Elektronická fakturace je již rozšířena mezi soukromými společnostmi, ale s nástupem e-fakturace v rámci B2G nastane její velký rozmach. Při dodávkách do státní správy bude tato forma povinná a přinese všem dotčeným subjektům řadu nových povinností a organizačních změn.
I přes zmiňované dynamické rozšiřování elektronických dokumentů účetní jednotky často volí zcela špatná řešení a postupy, například „samovýtisk“ došlého daňového dokladu a předání k dalšímu zpracování. Tento postup není v souladu s existujícími daňovými předpisy a hrozí za něj vysoké finanční sankce. Podobná úskalí nalézáme např. v přístupech k tzv. podpisovým záznamům atd.
Komplexního seznámení s dopady právních předpisů a správnými metodickými postupy včetně konkrétních návodů a upozornění na úskalí se ujme Ing. Robert Piffl, spoluautor novely zákona o účetnictví, „technické“ vyhlášky k zákonu o účetnictví, člena pracovní skupiny elektronizace účetnictví při MF, v letech 2011-2014 poradce náměstka ministra financí a Ing. Petr Kuchař, člen Mnohostranného národního fóra pro elektronickou fakturaci
Pozvání na konferenci přijali i zástupci Ministerstva financí, kteří seznámí účastníky s hlavními body připravované elektronické evidence tržeb. Na konferenci vystoupí Ing. Lukáš Kozák, poradce náměstkyně ministra financí Mgr. Simony Hornochové, Ing. Jiří Fridrich, ředitel odboru aplikačních systémů Finanční správy a Ing. Martin Šabo, vedoucí oddělení Elektronická evidence tržeb, regulace daňového poradenství a svodné agendy Ministerstva financí.
Více informací naleznete na e-dokument.expo-net.cz

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *